Ήττα της Merkel στη Β. Ρηνανία - Βεστφαλία δείχνουν τα exit polls

0

Category:


Ο κυβερνητικός συνασπισμός των Ελευθέρων Δημοκρατών και των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου, Angela Merkel φαίνεται ότι χάνει τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την πλειοψηφία στην ομοσπονδιακή Άνω Βουλή, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού έκλεισαν οι κάλπες.Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι ARD δίνει στους Χριστιανοδημοκράτες (DCU) ποσοστό 34,5% και στους εταίρους τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) 6,5%. Στις εκλογές του 2005 τα δύο κόμματα είχαν αποσπάσει ποσοστό 44,8% και 6,2% αντίστοιχα.

Η απώλεια της πλειοψηφίας στο κρατίδιο και στην Άνω Βουλή σημαίνει ότι η Merkel θα πρέπει να στραφεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης και να αναζητήσει υποστήριξη για να περάσει το πρόγραμμά της, όπως για παράδειγμα τις περικοπές φόρων, τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας και την παράταση της λειτουργίας ορισμένων πυρηνικών εργοστασίων.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι Πράσινοι αναμένεται να λάβουν ποσοστό 12,5%, ενώ το αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα «Die Linke» θα ξεπεράσει το όριο του 5% και θα εκπροσωπηθεί στην τοπική Βουλή.
(zougla.gr)Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου