Στα βήματα του Τσε

0

Category:Μπορεί ο Ερνέστο Γκεβάρα να έχει μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που πολέμησε μέχρι θανάτου τη διαφθορά, τον καπιταλισμό και την πλουτοκρατία, όμως δυστυχώς μετά το θάνατο του αποκτά τη δική του τουριστική ατραξιόν στη Λατινική Αμερική.
Η εμπορική εκμετάλλευση του ονόματος του Τσε είχε ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια, όμως τώρα Αργεντινή, Κούβα και Βολιβία σχεδιάζουν από κοινού να εκμεταλλευτούν το ταξίδι του Τσε, καλώντας τους τουρίστες να ακολουθήσουν την αυθεντική διαδρομή του ταξιδιού πού είχε πραγματοποιήσει όταν ήταν ακόμα φοιτητής Ιατρικής.

Ο υπουργός Τουρισμού της Βολιβίας, Μάρκο Αντόνιο Περέδο, δηλώνει ότι το τουριστικό πρόγραμμα “Caminos del Che” θα ξεκινά ακόμη από το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Γκεβάρα.

“Δεν προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε εμπορικά το όνομα του”, υποστηρίζει ο Ντιέγο Κόνκα που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του προγράμματος. “Ο Τσε δεν είναι προϊόν προς πώληση. Όμως, το ταξίδι του τον μεταμόρφωσε και αυτό θέλουμε ακριβώς να βιώσουν οι επισκέπτες”.

Το σπίτι του Τσε στο Ροζάριο της Αργεντινής έχει γίνει ήδη μουσείο, ενώ η μοτοσικλέτα με την οποία πραγματοποίησε το ταξίδι του βρίσκεται στο νο1 των τουριστικών προτιμήσεων κάθε χρόνο.

(cosmo.gr)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου