"Aπλήρωτοι 6 μήνες 5000 άνθρωποι"

0

Category:Έξι μήνες μετράμε και τη δεκάρα. 6 μήνες δεν βγαίνουμε από το σπίτι γιατί με το που περνάς την πόρτα αμέσως αρχίζουν οι χρεώσεις. 6 μήνες είμαστε μόνο αναστεναγμούς. 6 μήνες δεν σηκώνουμε τα μάτια, γιατί χρωστάμε σε όλους και είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε...

τα δανεικά. Διαβάστε σας παρακαλώ τί γράφει το παρακάτω κείμενο και εύχομαι να μην βρεθεί ποτέ κανείς στη θέση αυτών των 5000 ανθρώπων που 6 μήνες τώρα τους έχουν γεμίσει ψέμματα.

Ευχαριστώ


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

15 Δεκεμβρίου 2009, 5000 και πλέον , υπάλληλοι της παλαιάς Ολυμπιακής , παρέλαβαν τις απολύσεις τους , συμφωνώντας , με βάση το Νόμο Χατζηδάκη , και τις δηλώσεις της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ( ότι το Κράτος έχει συνέπεια και τηρεί τους ψηφισμένους νόμους ) να αποχωρήσουν από την εργασία τους με βάση τα προβλεπόμενα από τους Ελληνικούς νόμους. Οι εργαζόμενοι αυτοί σήμερα , είναι απολυμένοι, δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση απόλυσης με βάση τους νόμους και ζούνε ένα θέατρο ψευδών υποσχέσεων 6 μήνες τώρα. Η αρχική εφάπαξ αποζημίωση , με πρόσχημα την οικονομική κρίση , έγινε αποζημίωση “τύπου Kωτσόβολος “ , πρώτης δόσης ( άμεσα ) και των υπολοίπων δόσεων αργότερα….. Οποιονδήποτε ( Έλληνα – μη εργαζόμενο της Ολυμπιακής ) ρωτήσουμε σήμερα , θα μας απαντήσει ότι αυτές οι εκκρεμότητες με τους πρώην εργαζόμενους της Ο.Α. έχουν τακτοποιηθεί……. Εδώ βλέπουμε πώς OΛA TA MME , διαστρεβλώνουν την αλήθεια…..Και το μπλόγκ ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ , τολμά να το αποδείξει.Ας δουμε λοιπόν,

Μετά το πέρας διμήνου από την απόλυση 5000 ανθρώπων (διάστημα όπου έπρεπε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις ) , βιώσαμε όλοι μας την κινητοποίηση που έκαναν στην Πανεπιστημίου , έξω από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους , κόβοντας το κέντρο της Αθήνας στη μέση…. Ο υφυπουργός Κ. Σαχινίδης , τους έφερε σε εκείνο το σημείο , αφού επί 45 μέρες θα πίστωνε τα χρήματα των αποζημιώσεων μεθαύριο …… πάντα με μια νέα δικαιολογία … (πότε καθυστερούσε για να διασταυρώσει το υπουργείο το ύψος των αποζημιώσεων, πότε γιατί χρειαζόταν 1 επιστολή αιτιολόγησης κλπ-κλπ…. ) Οι Πρώην εργαζόμενοι μετά από 10 είδη διαφορετικών εμπαιγμών , από τα αρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης κατέληξαν στην κατάληψη του Γ.Λ.Κ στην Πανεπιστημίου , η οποία διαλύθηκε , εκ νέου με νέες διαβεβαιώσεις….

Ας δούμε από την λήξη της κατάληψης αυτής τότε , ένα Δεύτερο μπαράζ ψεμάτων από όλους τους εμπλεκόμενους…..παραθέτουμε πηγές , σε κάθε αναφορά που ακολουθεί :


1 Απριλίου -Μεγάλη Πέμπτη

Σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά μέσα και Γραπτός Τύπος ανακοινώνουν ότι Κυβέρνηση και Συνδικαλιστές της Ο.Α. συμφώνησαν λόγω οικονομικής κρίσης να καταβληθούν οι αποζημιώσεις , σε μια πρώτη δόση , καταβλητέα ΑΜΕΣΑ , και υπόλοιπες δόσεις που θα συμφωνηθούν μεταξύ των 2 πλευρών ως προ το ύψος του ποσού και τη διάρκεια χρόνου ( αυτό που αλληγορικά αναφέραμε πριν αποζημιώσεις σε δόσεις τύπου κωτσόβολος…)


15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ :


Για το πρώτο θέμα η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι :


Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα πιστωθούν από το Γ.Λ.Κ. προς τον Ο.Α.Ε.Δ. τα 61 περίπου εκατομμύρια €υρώ, για να πληρωθεί το τμήμα της αποζημίωσης έως τις 15000€ για όλους…..30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ :

……… άν και θεωρούμε ότι αποτελεί δικαίωση του αγώνα που δώσαμε τον τελευταίο χρόνο όλοι μαζί, δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες αλλά οφείλουμε όλοι μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υλοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων. (Καταβολή της Αποζημίωσης Απόλυσης και Μεταφορά Προσωπικού).

Για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ οι υπογράφοντες

2 εβδομάδες αργότερα :


13 ΜΑΙΟΥ 2010 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ :

Συνεχίζοντας την πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις για την υλοποίηση των εκκρεμοτήτων που αφορούν το νομικό πλαίσιο του Ν3717/08 & της Π.Ν.Π. σας γνωρίζουμε ότι σε ότι αφορά την καταβολή της «εφάπαξ κοινωνικής ενίσχυσης», από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών μας ενημέρωσαν ότι προωθήθηκε ο φάκελος για την προκαταβολή όποτε εάν αυτό αληθεύει τις επόμενες ημέρες θα πιστωθούν οι λογαριασμοί μας από τον ΟΑΕΔ.

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕ 5000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΟΠΟΥΣ…..

ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΛΕΣ ΑΡΘΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ…. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ … ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΑΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ 520 )

Τα στοιχεία όλων των παραπάνω στη διάθεση οποιουδήποτε παραπληροφορημένου Έλληνα που νομίζει ότι οι εργαζόμενοι-ρετιρέ της ολυμπιακής “τα πήραν” Τους αφήνουμε να ενημερωθούν από τους Καναλάρχες και λοιπά Ψευδό παπαγαλάκια…. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση truelies_gr@hotmail.com , ζητήστε μας , να σας προωθήσουμε όλες τις ανακοινώσεις που προαναφέραμε παραπάνω και αποδεικνύουν την αληθινή πρόθεση του άρθρου εδώ…

Υ.Γ. ΟΙ τράπεζες του Κυρίου Βγενόπουλου του Νέου ιδιοκτήτη της Ολυμπιακής Αεροπορίας , συνεχίζουν να τηλεφωνούν σε μερικούς από τους εργαζόμενους αυτούς για να απαιτήσουν με “ευγενικό τρόπο και χροιά ομιλίας” τις οφειλές που έχουν προς αυτές, οι επί 6 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι που πλέον ζουν με δανεικά … Αν αυτοί είναι το ρετιρέ φίλοι αναγνώστες , τότε η Όλγα Τρέμη είναι η “Μούσα” της Δημοσιογραφίας…."

alithinapsemata.wordpress.com
Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου