Απειλεί ξανά το νέφος Ισλανδία-Βρετανία

0

Category:Η Ιρλανδία μπορεί να κλείσει ορισμένα αεροδρόμια της χώρας νωρίς αύριο το πρωί λόγω του νέφους τέφρας από το ηφαίστειο της Ισλανδίας, ανακοίνωσε σήμερα η Ιρλανδική Αεροπορική Αρχή (ΙΑΑ)...
«Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το νέφος ηφαιστειακής τέφρας κατευθύνεται προς την Ιρλανδία από το Βόρειο Ατλαντικό και είναι πιθανόν να φτάσει πάνω από τη δυτική ακτή νωρίς αύριο το πρωί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΙΑΑ. «Ως αποτέλεσμα μπορεί να κλείσουν από νωρίς αύριο το πρωί» ορισμένα αεροδρόμια, προσθέτει στην ανακοίνωσή της.


Σε επιφυλακή είναι και η Βρετανία που σε ανακοίνωση της ενημερώνει ότι μπορεί να κλείσει εν μέρει από την Κυριακή τα αεροδρόμια εξαιτίας της παρουσίας ενός νέφους από τέφρα από το ηφαίστειο της Ισλανδίας.


Οι διαταραχές στον εναέριο χώρο θα μπορούσαν να διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη το πρωί και να πλήξουν το νότιο-ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανόμενου του Heathrow, διευκρίνισε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.


Η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjll στην Ισλανδία είχε παραλύσει την εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη για σχεδόν μια εβδομάδα στα μέσα Απριλίου. Περισσότερες από 100.000 πτήσεις είχαν ακυρωθεί τότε και πάνω από οκτώ εκατομμύρια επιβάτες είχαν μπλοκαριστεί στα αεροδρόμια.
(protothema.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου