Τον Ιούνιο το μετρό σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή

0

Category:Μέσα στον προσεχή Ιούνιο θα δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός του Μετρό στον Χολαργό, ενώ τον Σεπτέμβριο ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής...
Επίσης, στις αρχές του νέου χρόνου εκτιμάται ότι το Υπουργείο θα δημοπρατηθεί η νέα γραμμή V του Μετρό, που θα ξεκινά από το Άλσος Γαλατσίου, θα φθάνει στο Σύνταγμα και θα καταλήγει στο Μαρούσι.

Ο κ. Ρέππας εξήγησε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να συμπεριληφθούν στη συγκεκριμένη γραμμή και οι συνοικίες του Βύρωνα και της Καισαριανής.

Είπε ακόμη ότι σταδιακά θα αρχίσουν να παραδίδονται, έως το Μάρτιο του 2011, οι νέοι σταθμοί του Μετρό στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, το Ελληνικό, το Περιστέρι, την Ανθούπολη και το Χαϊδάρι, αν ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση, τι θα γίνει τελικά με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει ύστερα από διαγωνισμό την κατασκευή των ηλεκτρονικών συστημάτων στους συγκεκριμένους σταθμούς, καθώς στη συγκεκριμένη κοινοπραξία μετέχει και η Siemens. Την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση.

Επίσης, ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι υπάρχουν εξασφαλισμένα κονδύλια για έργα ύψους 7.400.000.000 ευρώ από διάφορα προγράμματα και προτεραιότητα θα δοθεί στην επαρχία. Ήδη, δημοπρατείται το οδικό έργο Καρτέρι - Πάργα, ενώ προχωρά ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καστελίου καθώς και άλλα έργα.

Παράλληλα, επανασχεδιάζεται η επέκταση της Αττικής Οδού προς τα Μεσόγεια με βάση τις νέες ανάγκες και τις προβλέψεις του ρυθμιστικού.
(Cosmo.gr)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου