Στη Βουλή η δικογραφία για τις άγονες γραμμές

0

Category:


Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παρασκευά Αδάμη, η δικογραφία για τις άγονες γραμμές αεροπλοΐας στο Αιγαίο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.Ο εισαγγελέας διενήργησε προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλους.


Σύμφωνα με αυτές η Olympic Air ενόψει του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές είχε καταθέσει συμφέρουσα πρόταση για 16 από τις συνολικά 24.


Παρ’ όλα αυτά οι 15 δόθηκαν τελικά σε άλλες εταιρίες, χωρίς να ληφθούν -σύμφωνα με τον την πλευρά του επιχειρηματία- υπόψη ποιοτικά κριτήρια και άλλες προδιαγραφές.


Ο εισαγγελέας …σκόνταψε πάνω στην υπουργική υπογραφή παραχώρησης των άγονων γραμμών στις άλλες εταιρείες και έτσι έστειλε την δικογραφία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαβιβαστεί από εκεί αμελλητί στη Βουλή.


Ο κ. Βγενόπουλος ήταν και ο πρώτος μάρτυρας που είχε κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε ο κ. Αδάμης, προκειμένου να διαπιστώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων από την πλευρά του επιχειρηματία και να εξακριβώσει, αν στην υπόθεση των άγονων γραμμών προκύπτει η διάπραξη των αδικημάτων, από μη πολιτικά πρόσωπα, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.


Τι είχε δηλώσει ο Ανδρ. Βγενόπουλος


Εξερχόμενος, τότε, από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Βγενόπουλος είχε δηλώσει: «Ξεκίνησε σήμερα η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των δεκαπέντε άγονων γραμμών, που όπως γνωρίζετε, ανατέθηκε με επιβάρυνση του δημοσίου κατά 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ εμείς είχαμε προσφερθεί να τις πετάξουμε με μηδενική επιδότηση.


Κατόπιν κλήσεως, ήρθα ως μάρτυρας και κατέθεσα στον κ. Αδάμη όλα τα γεγονότα και τα έγγραφα, που θα τον βοηθήσουν στο έργο του. Όπως είναι γνωστό, πριν από δυο ημέρες οι κ.κ. Ρέππας και Σηφουνάκης παρουσίασαν μια επιστολή του κ. Ρακιτζή, που την βάφτισαν σαν πόρισμα-καταπέλτη, σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται.


Ακόμη, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το γνωστό ξύλινο πολιτικό λόγο, που πήρε μάλιστα παραληρηματικές διαστάσεις χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμη και το νεκρό Αρχιεπίσκοπο.


Προφανώς, σε αυτό το χαμηλό επίπεδο δεν μπορώ να κατέβω. Αισθάνομαι δε, ότι οι ποταπές εκφράσεις τους λόγω της προέλευσής τους αποτελούν τίτλο τιμής σε όποιον απευθύνονται.


Επί της ουσίας, ισχύουν τα σχόλιά μου περί σκανδαλώδους ανεπάρκειας των δυο υπουργών στον τομέα των μεταφορών και επί του θέματος, θα επανέλθω σύντομα με επιπρόσθετη τεκμηρίωση.


Δυστυχώς, στη σκανδαλώδη ανεπάρκειά τους μετά τους τελευταίους επικοινωνιακούς τους χειρισμούς, προστίθενται η αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική έλλειψη διάθεσης για διερεύνηση σοβαρών καταγγελιών και η έλλειψη παντελούς σοβαρότητας.


Τέλος, η προσπάθειά τους να με εμφανίσουν ως αντίθετο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, είναι κατανοητή αλλά ατυχής.


Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν ήδη στη σημερινή κυβέρνηση υπουργοί που έχουν πολιτική, γνωρίζουν το αντικείμενό τους και δουλεύουν σκληρά και με αρχές».

(protothema.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου