Η κρίση ακυρώνει την αγορά 6 γαλλικών φρεγατών

0

Category:δημοσιονομική λιτότητα αλλά και διαφαινόμενη διάθεση των γειτόνων Τούρκων, να μειωθούν οι εξοπλισμοί των δύο χωρών, κάνει την ελληνική πολιτική ηγεσία να έχει δεύτερες σκέψεις, για την αγορά των έξι γαλλικών φρεγατών , που θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό , με 2,5 δισ ευρώ...

H Ελλάδα δεν θα αποφασίσει φέτος για το αν θα αγοράσει έξι γαλλικές φρεγάτες Fremm, είπε ο υφυπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης στην γαλλική εφημερίδα Le Monde σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (14/05).
Ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες, ως μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Ο υφυπουργός είπε επίσης ότι οι συνομιλίες με την Γαλλία σχετικά με τις φρεγάτες συνεχίζονται αλλά πρόσθεσε: "Η συνέχιση των συνομιλιών δεν σημαίνει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Δεν θα ληφθεί απόφαση το 2010".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου -σημειώνει το Reuters- η συμφωνία για τις φρεγάτες Fremm μπορεί να ανέλθει στα 2,5 δισ. ευρώ περίπου.

Πάγκαλος : Θα μειώσουμε τις εξοπλιστικές δαπάνες

Την μείωση των δαπανών της ελληνικής κυβέρνησης για εξοπλιστικά προγράμματα ανακοίνωσε και ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας την Παρασκευή (15/04), στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Ελλάδα, του Τούρκου πρωθυπουργού.

"Αισθάνομαι εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα -και ξέρω ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυό λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.
(cosmo.gr)Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου