"Μυστήριο" χαρακτηρίζουν τον Jani οι γιατροί

0

Category:Λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα που η προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης στράφηκε στον 82χρονο Ινδό, Prahlad Jani , που υποστηρίζει ότι ζει εδώ και επτά δεκαετίες χωρίς τροφή ή νερό και πως τρέφεται από μία γυναικεία θεότητα, η οποία τον “τροφοδοτεί” με ελιξίριο, μέσω μίας οπής που έχει στον ουρανίσκο...
Μια ομάδα στρατιωτικών γιατρών, ανέλαβε να ερευνήσει επιστημονικά τους ισχυρισμούς του, κλείνοντάς τον για δύο εβδομάδες, σε ένα νοσοκομείο στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας, υπό συνεχή επιτήρηση από μια ομάδα 30 γιατρών.
Το δωμάτιο του ήταν εξοπλισμένο με κάμερες και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ώστε να είναι απολύτως σίγουροι ότι δεν θα καταναλώσει κρυφά, φαγητό ή υγρά και οι πόρτες ήταν κλειδωμένες με ειδικούς κωδικούς ασφαλείας!

Την Πέμπτη (13/05), συμπληρώθηκαν ακριβώς 15 ημέρες από την έναρξη του "πειράματος".

"Aκόμα δεν γνωρίζουμε πώς επιβιώνει", ομολόγησε ο νευρολόγος, Sudhir Shah στους δημοσιογράφους. "Παραμένει μυστήριο, το πώς είναι δυνατό να συμβαίνει ένα τέτοιο φαινόμενο!"

"Η μοναδική επαφή του Jani του με κάθε είδους υγρό ήταν μόνο τις λιγοστές φορές που έκανε μπάνιο, κατα τη διάρκεια της 15 ήμερης παραμονής του στο Νοσοκομείο", διαβεβαίωσαν οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν!

Σήμερα ο Ινδός yogi, έχει επιστρέψει στο χωριό του όπου θα συνεχίζει κανονικά τη ζωή του με γιόγκα, διαλογισμό και αποχή από το φαγητό! Ο ίδιος επιμένει ότι πρόκειται για "θεία ευλογία" που σε συνδυασμό με την πίστη και την αυτοσυγκέντρωση του δίνουν αυτό το χάρισμα!

Στόχος τους είναι να βρουν το “μυστικό” του, το οποίο ευελπιστούν να μεταβιβάσουν τόσο στους στρατιώτες όσο και στους απλούς πολίτες.

“Εάν όσα ισχυρίζεται, επαληθευθούν, θα φέρουν σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της ιατρικής επιστήμης, θα μπορούμε να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους ώστε να επιβιώνουν σε ακραίες, αντίξοες συνθήκες”, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά o διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσιολογίας και Συγγενών Επιστημών των ινδικών ενόπλων δυνάμεων.
(cosmo.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου