ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Νέα 24ωρη απεργία στις 20 Μαΐου

0

Category:Με προγραμματισμένο για σήμερα (12/5) συλλαλητήριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6 το απόγευμα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν νέα γενική απεργία για την Πέμπτη 20 Μαΐου, ως αντίδραση στις “αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ανατροπές” που προωθεί η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο...
«Απορρίπτουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, με τη γενική απεργία της επόμενης Τετάρτης», ανέφερε ο Σπύρος Παπασπύρος, μετά την κοινή συνεδρίαση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ανατροπές, που μειώνουν την κοινωνική αποτελεσματικότητα χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος», υπογραμμίζοντας πως «ένας κοινωνικός, οικονομικός και αναπτυξιακός θεσμός, αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως οικονομικό πρόβλημα ελλειμμάτων, με μοναδική λύση τις δραστικές περικοπές παροχών».

Να σημειωθεί πως η ΟΤΟΕ κάλεσε όλους τους εργαζομένους στις τράπεζες να παρευρεθούν στο σημερινό συλλαλητήριο (12/5) και να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των οικονομικών μέτρων και του νέου Ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
(cosmo.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου