Καθηλωμένα αεροσκάφη σε Ισπανία-Πορτογαλία-Μαρόκο

0

Category:Επτά αεροδρόμια στην Ισπανία, τρία στο νότο και τέσσερα στο αρχιπέλαγος των Καναρίων, έκλεισαν το πρωί της Τρίτης (11/5) εξαιτίας του νέφους που δημιούργησε η ηφαιστειακή τέφρα...
"Τα αεροδρόμια της Σεβίλης και της Χέρεθ, καθώς και αυτό του Μπανταχόθ στην Εστρεμαδούρα έκλεισαν στις 06:00", διευκρίνισε εκπρόσωπος της ισπανικής αεροπορικής αρχής Aena.
"Επίσης έκλεισαν από τις 04:00 δύο αεροδρόμια της Τενερίφης, αυτό της Λα Πάλμα και το αεροδρόμιο της Λα Γκομέρα", προσέθεσε, τονίζοντας πως το άνοιγμα των αεροδρομίων εξαρτάται από τις προβλέψεις της Eurocontrol.

Μία ημέρα νωρίτερα, το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας πάνω από τον ισπανικό εναέριο χώρο προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στις πτήσεις, χωρίς ωστόσο να κλείσουν αεροδρόμια της χώρας.

Στο μεταξύ, στην Πορτογαλία έκλεισαν τα αεροδρόμια στο Φάρο και τα νησιά Αζόρες και Μαδέρα, αλλά τα αεροδρόμια της Λισαβόνας και του Πόρτο λειτουργούν κανονικά.

“Tο νέφος της ηφαιστειακής τέφρας πλησιάζει τη βορειοδυτική Αφρική. Πέντε αεροδρόμια έκλεισαν στο Μαρόκο, μεταξύ των οποίων αυτά στη Ραμπάτ και την Καζαμπλάνκα από τις 08:00 ως τις 13:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας), καθώς επίσης και τα αεροδρόμια τη Ταγγέρης, της Τετουάν και της Εσαουίρα”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του μαροκινού υπουργείου Μεταφορών.
(Cosmo.gr)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου