Ήπιος και ζεστός καιρός

0

Category:


Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλήσει αυτό το Σαββατοκύριακο. Κατά τα άλλα ο καιρός θα είναι ήπιος με αραιή συννεφιά κατά διαστήματα και κάποιες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια κυρίως στα ορεινά ενώ οι άνεμοι στα πελάγη γενικά δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος αλλά γρήγορα στο Ιόνιο και τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα συννεφιάσει κατά τόπους και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 33 και κατά τόπους τους 34 και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται αραιή συννεφιά που στο Ιόνιο, τις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας καθώς και στο βορειοδυτικό Αιγαίο κατά τόπους θα είναι πιο πυκνή και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 με 33 και στην περιοχή του Αιγαίου στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
(protothema.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου