«Πόλεμος» ΚΚΕ – ΛΑΟΣ για τους νεκρούς

0

Category:


Αλληλοκατηγορίες εκτοξεύονται από ΚΚΕ και ΛΑΟΣ για την τροπή που πήρε η μαζική και μέχρι ενός σημείου ειρηνική πορεία των εργαζομένων για τα νέα οικονομικά μέτρα. ΛΑΟΣ: Το ΚΚΕ υποκινεί τη βία

Από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης άφησε σαφείς αιχμές για τον ρόλο που διαδραμάτισε το ΚΚΕ.

Ο κ. Ροντούλης είπε χαρακτηριστικά ότι το Σύνταγμα της χώρας αλλάζει μέσω της Βουλής και όχι με τις μολότοφ στα πεζοδρόμια.


Ο κ. Ροντούλης καταλόγισε άγνοια σε όσους δηλώνουν ότι προασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζοντας πως το ΛΑΟΣ είναι απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές.
ΚΚΕ: «Προβοκατόρικος ο ρόλος του ΛΑΟΣ»

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σε απάντηση στις δηλώσεις Ροντούλη, τόνισε με γραπτή ανακοίνωση της καταγγέλλει "σε όλο τον ελληνικό λαό ότι το προβοκατόρικο σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ μπροστά στη Βουλή.

Ομάδα προβοκατόρων αρπάζοντας σημαίες του ΠΑΜΕ επιχείρησε με συνθήματα και ενέργειες να παρασύρει διαδηλωτές σε έκτροπα, ώστε να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Η άμεση παρέμβαση της περιφρούρησης της διαδήλωσης τους αφόπλισε και τους απομόνωσε, ενώ τα μεγάφωνα της διαδήλωσης τους κατήγγειλαν".

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, "την ύπαρξη σχεδίου μαρτυρά η συκοφαντία που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ λίγο μετά κατά του ΚΚΕ, εντός της Βουλής, ισχυριζόμενος ότι το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στην Βουλή και να την κάψουν. Το ίδιο και οι διάφορες συκοφαντίες που εξαπέλυσαν κατά του ΚΚΕ κανάλια και ραδιόφωνα μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ έδειξαν ότι το οργανωμένο περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα μπορεί να εκφράσει και να μετατρέψει σε πολιτική ταξική δύναμη τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποκρούσει τα σχέδια προβοκάτσιας, εκφοβισμού του λαού, από όπου και αν προέρχεται".

Απάντησε ο Καρατζαφέρης

Έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δήλωσή του για τα τραγικά γεγονότα και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΚΚΕ.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «τώρα πλέον δεν απειλείται μόνο η Οικονομία μας, αλλά ενδεχομένως η Δημοκρατία και το Σύνταγμα» και υποστήριξε ότι «κάποιοι που πόνταραν στο χάος, πήραν σήμερα μια αιματηρή προκαταβολή».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για «ακραίες φωνές που απέτρεψαν την σύγκληση των πολιτικών αρχηγών και την όποια συνεννόηση» και που δημιούργησαν, όπως υποστήριξε, «ένα ανατρεπτικό υπόστρωμα, που διευκόλυνε την δράση των αντιεξουσιαστών» ενώ προειδοποίησε πως «όταν παίζεις ρώσικη ρουλέτα, η σφαίρα δεν μένει πάντα στην θαλάμη».

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στο ΚΚΕ υποστήριξε τα εξής: «Ό,τι δεν κατόρθωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα επί Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβυτέρου, το προσπαθεί και πάλι τώρα, επί Γεωργίου Παπανδρέου του νεωτέρου».

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι θα είχαν πιθανώς αποφευχθεί τα γεγονότα αν είχε συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Όταν σε καλεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να συζητήσεις είναι καλό να πηγαίνεις και όχι να παίζεις παιχνίδια» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στα επεισόδια υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν το υπόστρωμα όπου παρεισφρύουν οι γνωστοί-άγνωστοι και εκτίμησε πως «η ανατρεπτική ατμόσφαιρα όμως επωάσθηκε από κάποιους χώρους και σ’ αυτή την ατμόσφαιρα "χώραγαν" και τα έκτροπα. Είναι σίγουρο ότι όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες».

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ακόμη ότι σήμερα γίνεται σαφής η αναγκαιότητα μιας οικουμενικής κυβέρνησης και τόνισε ότι αν συνεχιστούν τα γεγονότα θα αρχίσουμε να μοιάζουμε με την Αργεντινή.

«Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει! Για την Ελλάδα, για την Ιστορία και τον πολιτισμό της, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας! Χρειάζεται εγκράτεια και περίσκεψη απ’ όλους. Νερό θέλουμε, όχι βενζίνη!», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης. (cosmo.gr)Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου