Πιλότος αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω ηφαιστειακού νέφους

0

Category:Αδιαθεσία αισθάνθηκε ένας εκ των δύο πιλότων αεροπλάνου της Air France ισχυριζόμενος πως προήλθε από την ηφαιστειακή σκόνη της Ισλανδίας...
Αναλυτικότερα, το αεροπλάνο το οποίο έκανε κανονικά την πτήση ξεκίνησε από το Περπινιάν με κατεύθυνση προς το Παρίσι. Ωστόσο, όταν το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη ζώνη του κεντρικού ορεινού όγκου της Γαλλίας υπήρξε έντονη μυρωδιά θείου που είχε ως αποτέλεσμα την αδιαθεσία του ενός πιλότου.
"Εκείνη τη στιγμή υπήρχε μια έντονη μυρωδιά θείου με αποτέλεσμα ένας από τους πιλότους να αισθανθεί αδιαθεσία. Το φαινόμενο (η μυρωδιά του θείου) ήταν αισθητό μόνο στο πιλοτήριο και όχι στην καμπίνα των επιβατών, οι επιβάτες δεν αντιλήφθηκαν τίποτε", ανέφερε η ανακοίνωση του συνδικάτου αεροπόρων της Γαλλίας.

Ύστερα από την προσγείωση πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος από ειδικούς χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Μετά από το συμβάν οι πιλότοι δήλωσαν πως δε θα δεχτούν να κάνουν οποιαδήποτε πτήση που θα περνά πάνω από το ηφαιστειακό νέφος της Ισλανδίας.


Νέα προβλήματα σε πτήσεις στην Ισπανία


Νέα προβλήματα προκαλεί η επέκταση του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, αυτή τη φορά στην Ισπανία.

"Η επέκταση του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία περιορίζει τις πτήσεις πάνω από τη χώρα από τη Δευτέρα (10/05) το απόγευμα, όμως όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά", ανακοίνωσε ο οργανισμός εναέριου ελέγχου της χώρας Aena.

"Η πρόοδος του νέφους ηφαιστειακής τέφρας στον εναέριο χώρο της Ισπανία θα μας αναγκάσει να περιορίσουμε τις πτήσεις από τα 20.000 μέχρι τα 35.000 πόδια από τις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας)", επισημαίνει η Aena σε ανακοίνωσή της.

Αυτοί οι περιορισμοί, θα μειώσουν κατά περίπου 25% τις δυνατότητες πτήσης πάνω από τη Ισπανία στις ζώνες πτήσης πάνω από τη Σεβίλλη, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελόνη.

Εκπρόσωπος Τύπου της Aena δήλωσε ότι η εναέρια κυκλοφορία θα διαταραχθεί μόνο μερικώς, καθώς οι υπερατλαντικές πτήσεις θα μπορούν να περνούν πάνω από τα 35.000 πόδια, ενώ οι εθνικές πτήσεις θα μένουν κάτω από τα 20.000 πόδια
(Cosmo.gr)Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου