Με διόδια ανοίγουν τα Τέμπη

0

Category:


Μετά από εξι μήνες οριστικά παραδίδεται στην κυκλοφορία από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (08/05), η Εθνική Οδός στο τμήμα της Κοιλάδας των Τεμπών. Συγκεκριμένα θα δοθούν στην κυκλοφορία την Παρασκευή (07/05) , όμως η Αυτοκινητόδρομος «Αιγαίο», παράλληλα ανακοινώνει και την επαναλειτουργία των διοδίων που είχαν παραμείνει κλειστά το ανωτέρω διάστημα...
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "οι εργασίες προστασίας των πρανών από τις βραχοπτώσεις καθώς και οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και συντομότερα του αρχικά προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος".
"Κατά τη διάρκεια των 14 εβδομάδων που διήρκησαν οι εργασίες, 40 εξειδικευμένοι αλπινιστές απομάκρυναν (ξεσκάρωσαν) πάνω από 2000 τόνους βράχων, εγκατέστησαν 2,8 χλμ. φρακτών, 5.000 τ.μ. διχτύων και πάνω από 500 μεμονωμένα αγκύρια βράχων μήκους 6-8 μέτρων ενώ το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην Κοιλάδα για την επιτάχυνση των εργασιών πραγματοποίησε πάνω από 100 ώρες πτήσης", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

"Μετά την απόδοση της Κοιλάδας των Τεμπών στην κυκλοφορία θα λειτουργήσουν πλέον όλοι οι σταθμοί διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (τμήμα ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί)", καταλήγει η ανακοίνωση .

Ουσιαστικά θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά οι Σταθμοί Διοδίων σε Γυρτώνη-Μακρυχώρι και επαναλειτουργεί ο Σταθμός στον Πυργετό.
(Cosmo.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου