Ολυμπιακός και Superleague formula πάνε… Jarama

0

Category:Επόμενος σταθμός της Superleague Formula, η ισπανική πίστα της Jarama το Σαββατοκύριακο. Ο Ολυμπιακός, μόλις τρεις γύρους μετά την έναρξη της νέας σεζόν του Πρωταθλήματος, έχει ήδη πετύχει μια νίκη, έχει βρεθεί τέσσερεις φορές στο βάθρο των νικητών και καταλαμβάνει την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με συνολικό μήκος 3.4χλμ. η Jarama αποτελεί ένα αρκετά απαιτητικό σιρκουί, καθώς έχει πολλές κλειστές στροφές και ιδιομορφίες στο οδόστρωμα, γεγονός που δυσκολεύει πολύ στα προσπεράσματα και απαιτεί περισσότερη δουλειά στο στήσιμο των μονοθεσίων.

Ο Ολυμπιακός με τον πιλότο του, Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ, έχει πραγματοποιήσει μια εκπληκτική πορεία στους τρεις πρώτους γύρους του Πρωταθλήματος, σημειώνοντας μια νίκη στο ολλανδικό σιρκουί του Assen και ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών σε κάθε ένα από τα τρία πρώτα γκραν πρι. Ο Βαν Ντερ Ντριφτ, μέσα από την παρουσία του με τα «ερυθρόλευκα», απέδειξε πως μπορεί να προσφέρει πολλά στο raceteam του Πειραϊκού συλλόγου και να αποτελέσει σημαντική απειλή για τους υπόλοιπους πιλότους.

Στην Jarama, ο Βαν Ντερ Ντριφτ και οι μηχανικοί της GURacing θα πρέπει να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου, προκειμένου να πετύχουν το ιδανικό στήσιμο που θα τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν μια καλή παρουσία στις κατατακτήριες δοκιμές και να κατοχυρώσουν μια θέση στην κορυφή του σχηματισμού εκκίνησης στον πρώτο κυριακάτικο αγώνα. Παράλληλα, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην επίλυση του προβλήματος με το κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς το πρόβλημα αυτό έχει ήδη στοιχίσει δύο αγώνες και πολύτιμους βαθμούς.
Στις δηλώσεις του, ο Βαν Ντερ Ντριφτ τόνισε τη σημαντικότητα των δύο αυτών παραμέτρων, όμως δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη δυνατότητα της ομάδας να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα: «Το Σάββατο (19/06) θα έχουμε τρεις 30λεπτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών, σε αντίθεση με τα προηγούμενα γκραν πρι που είχαμε 45λεπτά. Αυτό σημαίνει λιγότερος χρόνος, αλλά πολύ περισσότερη δουλειά, για να πετύχουμε το ιδανικό στήσιμο.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από την πίστα, πιστεύω πως αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Στο Άσσεν ίσχυε το ίδιο, όμως τελικά καταφέραμε να πετύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι να μην παρουσιαστεί ξανά κάποιο πρόβλημα με το μονοθέσιο, ειδικά τώρα που το πρόγραμμα των αγώνων είναι τόσο πιεσμένο. Ανυπομονώ για τους αγώνες και πιστεύω θα είναι ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο».
(zougla.gr)
Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου