Τουρκικά Phantom "έξυσαν" ελληνική φρεγάτα

0

Category:Στο αμείωτο συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Η νέα τουρκική πρόκληση διαδρματίστηκλε το απόγευμα στης Τρίτης (08/06), όταν δύο πολεμικά αεροσκάφη "Phantom", πέρασαν ξυστά πάνω από την ελληνική φρεγάτα "Σαλαμίς", η οποία έπλεε 14 ναυτικά μίλια νοτίως της Χίου, συμμετέχοντας στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού "Καταιγίς".

Ο σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στις 16.15 νοτίως της Λέσβου και εξήλθε στις 16.38 μεταξύ Χίου και Σάμου. Τα επτά τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Όπως μετέδωσε το MEGA ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας στον νατοϊκό διοικητή στη Νάπολη. Η ενόχληση της Αθήνας είναι μεγάλη, καθώς πρόκειται για ενέργεια που δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία χρόνια και πρωτοφανής και για τα ΝΑΤΟϊκα δεδομένα, για σύμμαχες χώρες.

Το υπουργείο Εξωτερικών συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που δίνει το Πεντάγωνο για να καθορίσει την αντιδραση της Αθήνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η τουρκική ενέργεια δεν αποτελεί μόνο παράβαση των διεθνών κανόνων αλλά εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων, δεδομένου ότι η φρεγάτα διαθέτει ελικόπτερο.
(cosmo.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου