Αίγυπτος: Εντοπίστηκε με ραντάρ πόλη 3.600 ετών

0

Category:Μία πόλη ηλικίας 3.600 ετών, που πιστεύεται ότι αποτελεί τμήμα της αρχαίας πόλης Άραβις, πρωτεύουσας της Υξώς, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη Αυστριακών αρχαιολόγων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.
Οι Αυστριακοί εντόπισαν την αρχαία πόλη με τη βοήθεια ραντάρ κατά τη διάρκεια των ανασκαφών τους στην περιοχή Τελ αλ-Νταμπαά, βορειοανατολικά του Καΐρου.
Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν απεικονίζουν μία συνολική εικόνα του σχεδιασμού της πόλης, που φαίνεται να είναι ολοκληρωμένη, με δρόμους, κτίρια και ναούς, όπως σημείωσε ο ZahiHawass, γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.

H αρχαιολογική και η γεωφυσική έρευνα της ομάδας, όπως ανέφερε η Irene Mueller, επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, βοήθησε τα μέλη της να εντοπίσουν έναν παραπόταμο του ποταμού Νείλου που περνούσε από την πόλη, καθώς και από δύο νησιά.

Υπενθυμίζεται πως οι Υξώς ήταν ξένοι βασιλείς που κυβέρνησαν την Αίγυπτο για 100 περίπου χρόνια, κατά τη Δεύτερη Ενδιάμεση Περίοδο της Αρχαίας Αιγύπτου (1664-1569 π. Χ), μέχρι που ο Αχμωσις ο Α' τους νίκησε και ξεκίνησε το Νέο Βασίλειο.
(cosmo.gr)
Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου