Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Κιργιστάν

0

Category:Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν στις βίαιες συγκρούσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην πόλη Ος και σε πολλές γειτονικές περιοχές στο νότιο Κιργιστάν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας.
"Στην περιοχή του Ος, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους δώδεκα", διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως 126 άνθρωποι δέχτηκαν ιατρική βοήθεια ή μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος της Κίνας Χου έκανε έκκληση για ηρεμία στο Κιργιστάν, ενώ τον άμεσο τερματισμό της βίας ζήτησε και ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν, που ανέλαβε την εξουσία μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις τον Απρίλιο, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη Ος, προπύργιο του πρώην προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ και στις γειτονικές περιοχές Καρασού, Αραβάν και Ουζγκέν.

Οι συγκρούσεις και η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ομάδες νεαρών ξέσπασαν αργά το βράδυ και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αφορμή ήταν ένας διαπληκτισμός ανάμεσα σε Κιργίζιους και Ουζμπέκους
(protothema.gr)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου