Πώς δίνει τα 120 εκατ. ο Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό

0

Category:Tην μπάνκα στον αέρα τινάζει ο Ευάγγελος Μαρινάκης με τη νέα πρόταση που έκανε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτη Κόκκαλη. Ο μεγαλοεφοπλιστής βάζει 120 εκ. ευρώ και δίνει τα 15 με 20 εκατ. για τις ανάγκες της φετινής περιόδου.


Ειδικότερα η οικονομική πρόταση αφορά:
- 10 εκατ. στον Κόκκαλη για το 50% του Γηπέδου Καραϊσκάκης
- Την ανάληψη χρεών και δανείων ύψους 40 εκατ. ευρώ
- 50 εκατ. στα ταμεία της ομάδας
- 15 με 20 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και τις φετινές ανάγκες της ομάδας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαρινάκης προτείνει στον Κόκκαλη να παραμείνει πρόεδρος και να κρατήσει το 22%, ενώ πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να έχει ζητήσει περί τα 20 με 25 εκατ. ευρώ περισσότερα.
Όπως επισημαίνουν κύκλοι του εφοπλιστή «με αυτή την πρόταση διασφαλίζεται το μέλλον του Ολυμπιακού για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Χρόνια δημιουργίας και επιτυχιών για τον μεγάλο Ολυμπιακό μας.»
Και οι δύο πλευρές διαμηνύουν ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. 

Κομβικός ο ρόλος στην εξέλιξη αυτή ήταν του Γιώργου Σαλονίκη στενού συνεργάτη όλα αυτά τα χρόνια του Σωκράτη Κόκκαλη και μετόχου με 3% της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.
Ο Σαλονίκης διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον Μαρινάκη κάτι που φάνηκε και στο πάρτι που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο εφοπλιστής στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων. Ρόλο έπαιξε και ο Γιώργος Λούβαρης που έκανε με την έγκριση του Κόκκαλη τις πρώτες επαφές με τον Μαρινάκη.

Ο Κόκκαλης, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον Μαρινάκη να συναντηθούν στο σπίτι του στο Κεφαλάρι. Όμως ο μεγαλοεφοπλιστής του είπε ότι δεν έχει αντίρρηση η συνάντηση να είναι «δημόσια» και να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΑΕ, όπως και έγινε.
(protothema.gr)
Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου