Εντός Ιουλίου οι μετατάξεις στο Δημόσιο

0

Category:Περισσότεροι από 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν μέσα στον Ιούλιο να επιλέξουν τη νεοσυσταθείσα υπηρεσία, στην οποία θα ήθελαν να μεταταγούν, εν όψει των μετατάξεων που θα ακολουθήσουν ούτως ή άλλως λόγω του σχεδίου Καλλικράτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” (12/06), από την 1η Ιουλίου η κυβέρνηση θα θέσει, με σχετική εγκύκλιο, σε ισχύ μια επιχείρηση ανακατανομής του προσωπικού, η οποία εκτιμάται ως σαφές μήνυμα μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων στον δημόσιο τομέα.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων, των νομαρχιών και των περιφερειών θα πρέπει να δηλώσουν ως τις 31 Ιουλίου σε ποια υπό μεταφορά υπηρεσία θα ήθελαν να εργαστούν στο μέλλον.

Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις εθελοντικές μετατάξεις (και εκτιμάται ότι θα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία), θα στελεχωθούν με την υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού.

Αυτή θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2010, λόγω του ότι, ένα μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές, “παγώνουν” οι μεταβολές στους ΟΤΑ.

Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2011, να βρουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους.

Η τοποθέτηση του προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέες οργανικές θέσεις, αλλά σε «προσωποπαγείς» θέσεις, ενώ, το Υπουργείο Εσωτερικών εγγυάται την πλήρη διασφάλιση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επιπλέον, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα οι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως φορέα απασχόλησης, να παραμείνουν στην πόλη όπου ήδη εργάζονται, κριτήριο που θα ισχύσει και για τις εθελοντικές αλλά και για τις υποχρεωτικές μετατάξεις.
(Cosmo.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου