"Λουκέτο" στο gamato.info

0

Category:Στη σύλληψη των 6 διαχειριστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας gamato.info προχώρησε η αστυνομία την Τετάρτη (10/3). Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία, 12 είναι διαχειριστές του site, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Ολλανδία...


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από μηνύσεις και καταγγελίες από 10 εταιρείες κινηματογράφου και μουσικής, αλλά και από μία εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.

Πηγές αναφέρουν πως η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε με την προσφυγή εκπροσώπου της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε την Τρίτη (9/3) το βράδυ, και μετά από τις έρευνες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 3 άτομα στην Αθήνα. Παράλληλα, άλλοι τρεις συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στη Ρόδο και στην Πέλλα.

Έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος συνολικά 12 ατόμων και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol για δύο διαχειριστές, ελληνικής καταγωγής που διαμένουν μόνιμα στην Ολλανδία.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες δεν ξεπερνούν την ηλίκα των 30 ετών, ενώ ένας 29χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, υποστήριξε κατά τη συλληψη του πως ο σκοπός τους ήταν καθαρά ιδεολογικός και πως δεν είχαν πάρει ούτε ένα ευρώ από τους χρήστες του site.


Η ταυτότητα των διαχειριστών δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο δημοσιογραφικές πληροφορίες, θέλουν τον έναν να υπηρετεί ως Επαγγελματίας Οπλίτης, 5ετούς υποχρέωσης στη Λάρισα, ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται και ένας μουσικός από την Αριδαία.


Το gamato.info ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς μετρούσε πάνω από 800.000 εγγεγραμμένους χρήστες όπου μπορούσαν να κατεβάσουν δωρεάν ταινίες, μουσική και λογισμικά.

Ο τζίρος δε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, για τους διαχειριστές ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο το gamato.info όσο και άλλα ελληνικά torrent sites έχουν κλείσει από την Τετάρτη το πρωί, ενώ ήδη έχουν σχηματιστεί και τα πρώτα γκρουπ υποστήριξης της διάσημης ιστοσελίδας σε πολλά fora στο διαδίκτυο.


Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω site αναγκάζεται να κλείσει, αφού και το φθινόπωρο του 2009 είχε διακόψει τη λειτουργία του μετά από προσφυγές εταιρειών εναντίον του, αλλά είχε επανέλθει μετά από μερικές εβδομάδες.

(cosmo.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου