"Αθώα" η Β. Κορέα για τη βύθιση νοτιοκορεάτικου πλοίου

0

Category:Καμία σχέση με τη βύθιση του πλοίου του πολεμικού ναυτικού της Ν. Κορέας την Παρασκευή (26/03) δε φαίνεται να έχει η Β. Κορέα, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου, επικεφαλής των ερευνών...


«Με βάση τις μέχρι στιγμής έρευνες οι οποίες διεξήχθησαν από τις κυβερνητικές αρχές, το συμπέρασμα της κυβέρνησης είναι ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο το αίτιο του δυστυχήματος δεν έχει προσδιορισθεί ακόμα», δήλωσε ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων, Yonhap.
Υπενθυμίζεται πως το πολεμικό πλοίο βυθίστηκε κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, στη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας.

Από τις πρώτες στιγμές, έγινε λόγος για ισχυρή έκρηξη στο πίσω μέρος του πλοίου, ενώ διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως υπήρξε αναφορά για τορπίλη από το Βορρά.

Επιπλέον, υπήρξαν πληροφορίες πως ένα άλλο νοτιοκορεάτικο πλοίο είχε ανοίξει πυρ εναντίον αγνώστου πλοίου, που έπλεε στο βορρά, λίγο πριν την έκρηξη που σημειώθηκε.

Στο πλοίο επέβαινε προσωπικό 100 ατόμων, και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, πάνω από 50 άτομα έχουν διασωθεί από το ναυτικό και την ακτοφυλακή.
(cosmo.gr)Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου