Απομακρύνονται από το Σώμα δύο αστυνομικοί

0

Category:

Με απομάκρυνση από το Σώμα κινδυνεύουν οι δύο ειδικοί φρουροί που είχαν φερθεί απρεπώς σε αλλοδαπή το Νοέμβριο στην Κυψέλη...

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε πραγματοποιηθεί μετά την καταγγελία της αλλοδαπής και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (1/3), συστήνει την αυστηρότερη ποινή.

Το συμβάν είχε προκαλέσει τη μήνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, υπόθεση που τον είχε οδηγήσει να ιδρύσει άμεσα γραφεί για την υποβολή παραπόνων για κατάχρηση εξουσίας από τους αστυνομικούς.

Οι δύο ειδικοί φρουροί κατηγορούνται για κακοποίηση και απρεπή συμπεριφορά εις βάρος της αλλοδαπής από την Αρμενία αλλά κα του ανήλικου παιδιού της στις 19 Νοεμβρίου 2009, στην περιοχή της Κυψέλης.Σύμφωνα με την υπόθεση η 35χρονη γυναίκα μόλις είχε τελειώσει τα ψώνια της από το σουπερ μάρκετ κατευθυνόταν προς το σπίτι της μαζί με το καροτσάκι που βρισκόταν το παιδί της, όταν οι δύο ειδικοί φρουροί πέρασαν από μπροστά της με αστυνομικό όχημα.
Οι δύο αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι την άκουσαν να τους αποκαλεί "ζώα" και κατέβηκαν να της ζητήσουν το λόγο.

Όταν αντιλήφθηκαν ότι ήταν αλλοδαπή, της ζήτησαν τα χαρτιά της αλλά δεν τα είχε μαζί της. Τότε την χτύπησαν και τις περάσαν χειροπέδες πισθάγκωνα οδηγώντας την στο τμήμα.

Η 35χρονη αφέθηκε ελεύθερη μετά από 4 ώρες και αφού ένας οικείος της προσκόμισε τα χαρτιά της στο ΑΤ Γλυφάδας όπου την πήγαν οι δύο ειδικοί φρουροί.
(contra.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου