Χρώμα Αφρικής στον αττικό ουρανό

0

Category:Λάσπη από τη Σαχάρα, υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα (08/03). Μέχρι το απόγευμα ωστόσο, αναμένεται να έχει καθαρίσει ο ουρανός σε όλη τη χώρα...

Την ίδια στιγμή, δεμένα παραμένουν τα πλοία σε πολλά λιμάνια της χώρας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.
Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται μόνο με ιπτάμενα δελφίνια, ενώ μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Στη γέφυρα Ρίου - Ατνιρρίου, δεν περνούν, για λόγους ασφαλείας, τα φορτηγά μεγάλης επιφάνειας, τα φορτηγά κενά φορτίου, καθώς και τα δίκυκλα, ενώ κλειστό λόγω των ανέμων, είναι και το πορθμείο.

Δεν αποπλέουν τα πλοία από το λιμάνι της Πάτρας για Ηγουμενίτσα και από Κυλλήνη για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Αγιο Κωνσταντίνο για Αιδηψό, από Βόλο για Σποράδες και από Πρίνο για Καβάλα, ενώ τα δρομολόγια από Κεραμωτή για το λιμάνι της Θάσου, πραγματοποιούνται μόνο με κλειστού τύπου πλοία.

Πυκνό χιόνι πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα χιόνια έφτασαν και γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στα ορεινά των νομών Γρεβενών, Καστοριάς και Πιερίας, καθώς και στον επαρχιακό δρόμο Πτολεμαΐδας - Βλάστης Κοζάνης.

Επίσης, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Χαλκιδικής, Πέλλας και Καρδίτσας, ενώ έκλεισε ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου στο νομό Θεσσαλονίκης.
(cosmo.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου