Σε "απόσυρση" τα δακρυγόνα

0

Category:Τα προβλήματα δύσπνοιας και καταρροής που αντιμετώπιζαν έως σήμερα οι διαδηλωτές λόγω των χημικών, όπως όλα δείχουν, θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν και θα αντικατασταθούν από την υγρασία!...

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, προανήγγειλε τη μερική αντικατάσταση της χρήσης χημικών ουσιών, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, με νερό.

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού, Σπύρου Βούγια, στον BHMA FM 99,5, αποτελεί η σταδιακή κατάργηση της χρήσης χημικών, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης τους σε περιπτώσεις πράξεων βίας, όπως η καταστροφή περιουσιών.

Ως πιθανότερο σενάριο ανέφερε την αντικατάσταση των χημικών ουσιών με νερό, σημειώνοντας βέβαια πως επί του θέματος θα εισηγηθούν υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ανακοινώσεις αναφορικά με το σχέδιο του υπουργείου αναμένεται να πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Δευτέρας (15/3), οπότε και το ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το θέμα της αντιμετώπισης των διαδηλωτών πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής με τους ομολόγους τους στη Γερμανία.

(cosmo.gr)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου