Νεκρός και τραυματίες από έκρηξη βόμβας στα Κ. Πατήσια

0

Category:Νεκρός έπεσε 15χρονος Αφγανός μετανάστης από έκρηξη βόμβας στα Κάτω Πατήσια, ενώ τραυματισμένες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, η 45χρονη μητέρα του και η 10χρονη αδελφή του...


Όλα συνέβησαν στις 22.41 το βράδυ της Κυριακής (28/03), όταν στη συμβολή των οδών Ιακωβάτων 63 και Πολίτη Φωτίου 10, στο κτίριο δημόσιας διοίκησης όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος.

Αμέσως στο σημείο έφθασαν άντρες της αστυνομίας και διαπίστωσαν ότι ένας άντρας ήταν νεκρός. Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες το θέαμα ήταν φρικτό, καθώς ο νεαρός ήταν διαμελισμένος στα σκαλοπάτια του κτιρίου.

Όμως υπήρξαν και τραυματίες. Ένα κοριτσάκι αραβικής καταγωγής και η μητέρα του που για κακή τους τύχη ήταν διερχόμενοι την ώρα της έκρηξης. Το κοριτσάκι και η μητέρα του, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα στην ακοή, μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το κοριτσάκι που είναι 10 ετών και αφγανικής καταγωγής, είναι σοβαρά τραυματισμένο αλλά νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο "Παίδων Αγλαία Κυριακού", ενώ η 45χρονη μητέρα που είναι πιο ελαφρά τραυματισμένη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός".

Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για έκρηξη και πιθανόν σημειώθηκε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης της βόμβας. Οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν αφού ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, ενώ η περιοχή είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη αχτίνα και γίνεται αυτοψία από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργούς.

Αργα το βράδυ της Κυριακής (28/03) ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Λευτέρης Οικονομού, επισκέφθηκε τα νοσοκομεία "Παίδων" και "Ερυθρός Σταυρός", για να ενημερωθεί από τους γιατρούς, για την κατάσταση της υγείας της 10χρονης και της μητέρας της.

Σϋμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν στην περιοχή, πρόκειται για μια οικογένεια, που τους εβλεπαν συχνά τα βράδια να ψάχνουν κάδους σκουπιδιών. Ο νεκρός είναι ο 15χρονος γιος της τραυματισμένης γυναίκας, όπως κατέθεσε η ίδια προφορικά, στους αστυνομικούς που την επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο.
COSMO.GR


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου