Ευρωβουλευτής καταγγέλλει «συστηματική συγκάλυψη» των αναφορών για UFO

0

Category:Ο Ιταλός ευρωβουλευτής Μάριο Μποργκέζιο καταγγέλλει τις χώρες-μέλη της ΕΕ για συστηματική συγκάλυψη των πληροφοριών που αφορούν Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, και συγκεντρώνει τώρα υπογραφές για τη δημοσιοποίησή τους.


«Πιστεύω ότι, σύμφωνα με την αρχή της διαφάνειας, οι χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν χρέος να δημοσιοποιήσουν και να καταστήσουν διαθέσιμα για όλους τα επιστημονικά δεδομένα για τα ΑΤΙΑ, τα οποία σήμερα αποκρύπτονται εν μέρει ή καθ΄ολοκληρία» δήλωσε ο Μποργκέζιο στο Associated Press.

Υποστήριξε ότι οι αναφορές πρέπει να συγκεντρωθούν σε ένα ευρωπαϊκό αρχείο τύπου «X Files» και να εξεταστούν από ειδικευμένο επιστημονικό κέντρο.

Θεωρεί μάλιστα ότι η διερεύνηση των στοιχείων θα αποφέρει «μείζονα επιστημονικά και τεχνολογικά» οφέλη.

Η δημοσιοποίηση των διαβαθμισμένων αναφορών για UFO δεν θα ήταν εξάλλου πρωτοφανής -τα τελευταία χρόνια τόσο η Βρετανία όσο και η Γαλλία έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων τους, από τα οποία πάντως δεν προκύπτουν ενδείξεις για επισκέψεις από εξωγήινους.

Σε μια προσπάθεια να ασκήσει μεγαλύτερη πολιτική πίεση, ο Μποργκέζιο ζητά τώρα τη στήριξη και άλλων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής πάντως, από τους 739 βουλευτές έχουν δεχθεί να προσφέρουν την υπογραφή τους μόνο οι 18.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου