Της ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα στα αεροδρόμια

0

Category:Ως και 8 ώρες περίμεναν οι επιβάτες των αεροπλάνων για να ταξιδέψουν στον προορισμό τους. Οι πιο τυχεροί. Γιατί υπήρξαν κι αυτοί που είδαν τη λέξη “ακυρώθηκε” στον πίνακα ανακοινώσεων του Ελευθέριος Βενιζέλος.
Η λευκή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας προκάλεσε μέγα χάος στις αεροπορικές γραμμές, και απίστευτη ταλαιπωρία σε αυτούς που ήθελαν να ταξιδέψουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε αποφασίσει την ανάκληση των καλοκαιρινών αδειών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, απόφαση που εξόργισε τους εργαζόμενους.

Μάλιστα, ως απάντηση εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για το Σάββατο 31 Ιουλίου, ενώ απείλησαν και με μήνυση τον διοικητή της ΥΠΑ που πήρε την απόφαση.

Ευτυχώς, αποφύγαμε τα χειρότερα, καθώς το βράδυ της Δευτέρας (26/7), ο διοικητής της Υπηρεσίας ανακάλεσε την απόφαση του για τις άδειες, και με τη σειρά τους οι εργαζόμενοι πήραν πίσω την απειλή για μήνυση και την 24ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται πως αίτημα των Ελεγκτών είναι η καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών (υπερωρίες, αργίες κ.λπ.), αλλά και "οργανωτικές αλλαγές των υπηρεσιών που παρέχει η εναέρια κυκλοφορία, ώστε να διατηρηθούν τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας και να αποδίδονται οι πόροι οι οποίοι προέρχονται από τα τέλη χρήσης του εναέριου χώρου αποκλειστικά προς αυτόν το σκοπό", ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι "εξακολουθεί να αγνοεί την αναγκαιότητα οργανωτικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς".

Αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο και αφορά στην αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ένα από τα αιτήματα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, είναι η αυτονόμησή τους από την Υπηρεσία.

Ρέππας: "Οικονομικά τα αιτήματα των ελεγκτών"

Ο υπουργός Μεταφορών,Δημήτρης Ρέππας, χαρακτήρισε καθαρά οικονομικά τα αιτήματα των ελεγκτών και άφησε αιχμές για "κάποιους που αντιδρούν επειδή θίγονται τα οικονομικά τους".

"Φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση γιατί κάποιοι κέρδιζαν και έχανε η χώρα. Ηρθε η ώρα να κερδίζουν και αυτή αλλά και η χώρα", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας.
(cosmo.gr)
Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου