Νέα διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού;

0

Category:Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται και πάλι η BP μετά τις πληροφορίες για νέα διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Μέχρι αυτή την ώρα η βρετανική εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την είδηση.


Συγκεκριμένα σήμερα, κορυφαίος αμερικανός αξιωματούχος, αρμόδιος για την παρακολούθηση της διαρροής, ζητά από την ΒΡ να καταθέσει σχέδιο για το άνοιγμα εκ νέου του σφραγισθέντος φρέατος Μακόντο, μετά τον εντοπισμό διαρροής στον πυθμένα του ωκεανού κοντά στο φρέαρ.

«Σας ζητώ να μου καταθέσετε εγγράφως τη διαδικασία για το άνοιγμα της βαλβίδας το ταχύτερο δυνατόν... ώστε να επιβεβαιώσουμε τη διαρροή υδρογονανθράκων κοντά στην κεφαλή του φρέατος» , αναφέρει ο ναύαρχος εν αποστρατεία της Ακτοφυλακής Θαντ Αλεν με επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή της ΒΡ Μπομπ Ντάντλι.

Εκπρόσωπος της ΒΡ ανέφερε ότι μέχρι την νύχτα της Κυριακής δεν είχε πληροφορίες για τη διαρροή που αναφέρεται στην επιστολή του Αλεν. Στην επιστολή αυτή δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθος της διαρροής.Δυσαρεστημένη η Ουάσιγκτον….

O αρμόδιος συντονιστής ναύαρχος Θαντ ΆλενBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: O αρμόδιος συντονιστής ναύαρχος Θαντ ΆλενΟ συντονιστής που όρισε η αμερικανική κυβέρνηση Θαντ Άλεν ζήτησε από την βρετανική εταιρία να καταθέσει σχέδιο για το άμεσο άνοιγμα του νέου καλύμματος σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί νέα διαρροή. Παράλληλα αναφέρθηκε σε μια «σειρά ατασθαλιών» από την πλευρά της βρετανική πετρελαϊκής εταιρίας χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την περασμένη Πέμπτη η ΒΡ είχε κλείσει τρεις βαλβίδες του νέου καλύμματος σταματώντας έτσι για πρώτη φορά την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Από την δοκιμή οι ειδικοί ευελπιστούν σε συμπεράσματα σχετικά με την πίεση που επικρατεί στο επίμαχο σημείο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι αμερικανικές αρχές που διεξάγουν έρευνα για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού αναζητούν τους λόγους που οι υπάλληλοι της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εξέδρας άντλησης πετρελαίου δεν αντιλήφθηκαν τις ενδείξεις για επερχόμενη έκρηξη και έχουν συντάξει μία λίστα με περισσότερες από 20 παραλείψεις τους.

Οι Αρχές εξετάζουν ακόμα τις αποφάσεις που έλαβαν οι υπάλληλοι της Transocean Ltd, ιδιοκτήτριας εταιρείας της εξέδρας, την οποία νοίκιαζε η ΒΡ, και τις διαφωνίες ανάμεσα στους υπαλλήλους και των δύο εταιριών, έγραψε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.
(protothema.gr)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου