8 δισ. ελληνικών καταθέσεων σε ξένες Τράπεζες

0

Category:


Σε ξένες Τράπεζες που διατηρούν υποκαταστήματα στην Ελλάδα και σε Τράπεζες σε Κύπρο, Βρετανία και Ελβετία,

φαίνεται πως μεταφέρουν μεγάλα ποσά Έλληνες καταθέτες, που θέλουν να αποφύγουν τη νέα φορολογία που ενδέχεται να επιβάλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, οι καταθέσεις που «ταξίδεψαν» τους τελευταίους δύο μήνες αγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τη μεταφορά κεφαλαίων και αναφέρει πληροφορίες, που προέρχονται από την κεντρική διεύθυνση της τράπεζας HSBC στο Λονδίνο, που αναφέρουν ειδικότερα ότι τα υποκαταστήματά της στην Ελλάδα έχουν δεχθεί σημαντικό αριθμό καταθέσεων.

Οι πιο «δημοφιλείς» για τους Έλληνες καταθέτες Τράπεζες είναι η γαλλική Societe Generale στη χώρα μας, η HSBC, ενώ σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Ελβετία, η Βρετανία και η Κύπρος έχουν επωφεληθεί περισσότερο από την μεταφορά των ελληνικών χρημάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα σχετικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τα οποία, δεν υπάρχει ένδειξη για μεγάλη εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές Τράπεζες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, από τα στοιχεία της ΕΚΤ προκύπτει ότι οι καταθέσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας αυξήθηκαν στα 362,3 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο του 2010, από 353,1 δισ. ευρώ, που ήταν τον Ιανουάριο.

(cosmo.gr)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου