Αμερική: 16, 3 εκατ. δολάρια πρόστιμο σε Toyota

0

Category:"Καμπάνα" με υψηλό χρηματικό πρόστιμο επέβαλλε το αμερικανικό υπουργείο μεταφορών στην Toyota. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα καταβάλλει πρωτοφανή αποζημίωση 16,375 εκατ. δολαρίων που της επέβαλε το αμερικανικό κράτος διότι απέκρυψε επί πολλούς μήνες τα προβλήματα στο σύστημα επιτάχυνσης των οχημάτων της, ανακοινώθηκε την Κυριακή (18/04), από κυβερνητική πηγή...
«Καταβάλλοντας στο σύνολό του το πρόστιμο, η Toyota παραδέχεται την ευθύνη της για την απόκρυψη των προβλημάτων στην οδική ασφάλεια, κατά παράβαση του νόμου», τόνισε ανώτατο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών.

Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.

Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα πως θα ζητήσει από την Toyota να καταβάλλει αποζημίωση για την απόκρυψη «επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες» των προβλημάτων στα οχήματά της.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι 70.000 σελίδες από τα έγγραφα που του είχε διαβιβάσει η εταιρεία αποδεικνύουν πως η Toyota γνώριζε τα προβλήματα στο πεντάλ του γκαζιού, το οποίο μπλόκαρε από μόνο του, τουλάχιστον από τις 29 Σεπτεμβρίου.
(COSMO.GR)Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου