Και εγένετο Ολυμπιακή (Συγχωνευση Olympic Air - Aegean)

0

Category:


Η είδηση "έσκασε" σαν βόμβα. Οι βασικοί μέτοχοι της Olympic Air και της Aegean συζητούν το ενδεχόμενο της μελλοντικής συνεργασίας τους.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πήγες του EMEA Business Monitor, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιούνται σε υψηλό επίπεδο, ενώ οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Οι ίδιες πήγες, αναφέρουν ότι η περίπτωση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών, είναι το σενάριο που κερδίζει σε αυτή τη φάση τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση το όνομα που θα προκύψει για τη νέα εταιρεία θα είναι αυτό της Ολυμπιακής.

Σε ότι αφορά τώρα τους λόγους που οδήγησαν τις δύο βασικότερες αεροπορικές εταιρείες της χώρας σε αυτή την απόφαση συνδέονται με την οικονομική κρίση, αλλά και με το γεγονός ότι το μέγεθος της ελληνικής αγοράς δεν μπορεί να "σηκώσει" δύο εταιρείες της ίδιας φιλοσοφίας και μεγέθους. Βέβαια σε κάθε περίπτωση οι όποιες συμφωνίες θα πρέπει να εγκριθούν από τις επιτροπές ανταγωνισμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ε.Ε.
(emea.gr)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου