Ένα εκατομμύριο δολάρια για το πρώτο τεύχους του Σούπερμαν

0

Category:


Ένα αντίτυπο του πρώτου εικονογραφημένου περιοδικού με τον Σούπερμαν

πωλήθηκε για ένα εκατ. δολάρια σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη.

Ένα αντίτυπο του πρώτου άλμπουμ του δημοφιλούς ήρωα των κόμικ με τις υπεράνθρωπες δυνατότητες, το οποίο κυκλοφόρησε το 1938, πωλήθηκε σε δημοπρασία για ένα εκατ. δολάρια, τιμή ρεκόρ για εικονογραφημένο περιοδικό, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η ειδικευμένη ιστοσελίδα ComicConnect.com.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού «Action Comics no1», που κόστιζε 10 σεντς το 1938, αναπαρίσταται ο υπέρ-ήρωας με τον κόκκινο μανδύα να σηκώνει με το ένα του χέρι ένα πράσινο αυτοκίνητο και να το συντρίβει σε ένα είδος βράχου, ενώ οι περαστικοί τρομαγμένοι φεύγουν προς όλες τις διευθύνσεις.

Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης εικονογραφημένου είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάρτιο, για άλλο ένα αντίτυπο του ίδιου περιοδικού, αλλά σε χειρότερη κατάσταση, το οποίο πωλήθηκε έναντι 317.000 δολαρίων.

«Το συγκεκριμένο αντίτυπο βρισκόταν στα χέρια ενός ιδιώτη συλλέκτη για 15 χρόνια (που τότε είχε πληρώσει 150.000 δολάρια) και αποκτήθηκε πάλι από έναν ιδιώτη», τονίζεται στο ανακοινωθέν της δημοπρασίας. Η πώληση έγινε χθες στη Νέα Υόρκη.

«Είναι το Άγιο Δισκοπότηρο των εικονογραφημένων. Πριν το Action Comics No1 οι άνθρωποι δεν πετούσαν και οι υπέρ-ήρωες δεν υπήρχαν», τονίζει ο Στέφεν Φίσλερ, ειδήμονας στο συγκεκριμένο θέμα και ιδρυτής του metropolis comics.com.

Περίπου εκατό αντίτυπα του Action Comics No1 βρίσκονται ακόμη σε κυκλοφορία, όμως μόνον δύο -μεταξύ τους και αυτό που πωλήθηκε χθες-είναι σε καλή κατάσταση, τονίζεται στην ιστοσελίδαComments (0)

Δημοσίευση σχολίου