Ανδ. Βγενόπουλος : "Καμία απώλεια θέσης εργασίας λόγω της συγχώνευσης"

0

Category:


«Όταν δύο εταιρείες όπως η Aegean και εμείς (Olympic Air) συγχωνευόμαστε, δημιουργούμε την περιβόητη δεσπόζουσα θέση»,
ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο πρόεδρος της MIG, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η συγχώνευση θα πάρει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ο κ. Βγενόπουλος ξεκαθάρισε ακόμη πως δεν υπάρχει περίπτωση απώλειας θέσεων εργασίας, καθώς και ότι δεν προτίθεται να ασχοληθεί με την πολιτική, ενώ πρότεινε την εφαρμογή εθελοντικού φόρου των ευπόρων, ώστε να αποφευχθεί ενδεχομένως η λήψη μέτρων, που θα πλήξουν τις ασθενέστερες τάξεις.«Προφανώς έχουμε μια δεσπόζουσα θέση μέσα στην ελληνική αγορά. Δεσπόζουσα θέση όμως σημαίνει, ότι μπαίνεις άμεσα κάτω από το μικροσκόπιο των εποπτικών αρχών, της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά κυρίως της κοινωνίας.
Αν λοιπόν δει κανείς ότι εμείς έχουμε υπερκέρδη και αυξάνουμε τις τιμές, αυτό σημαίνει ότι κάνουμε κάτι λάθος. Σας διαβεβαιώ όμως ότι, όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, αλλά ένα βασικό συστατικό αυτής της συμφωνίας ήταν να διατηρήσουμε χαμηλές τιμές για τον καταναλωτή και ακόμα περισσότερο να βοηθήσουμε την τουριστική κίνηση με χαμηλές τιμές σε μια περίοδο που η πατρίδα το χρειάζεται», ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της MIG, ο βασικός σκοπός της συγχώνευσης δεν είναι το κόστος λειτουργίας, αλλά «οι πολύ μεγάλες συνέργιες, που σημαίνουν ότι μπορείς να αυξήσεις προορισμούς χωρίς να χρειαστεί να αυξήσεις αεροπλάνα. Μπορεί σε έναν προορισμό αυτή τη στιγμή να είναι 8 γραμμές, 8 ταξίδια που να είσαι μισοάδειος και να ανταγωνίζεσαι. Με 4 μπορείς κάλλιστα να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες ενός προορισμού και να επαναδιατάξεις αεροπλάνα για να εξυπηρετήσεις και άλλους προορισμούς».

«Μπορώ να προτείνω έναν εθελοντικό φόρο των ευπόρων, που μπορεί να υιοθετήσει η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Βγενόπουλος, τονίζοντας πως με την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, ενδεχομένως να μη χρειαζόταν η κυβέρνηση να πάρει κάποια άλλα μέτρα, που θα πλήξουν ασθενέστερες τάξεις.

«Δε σκοπεύω να γίνω πολιτικός. Τελεία και παύλα», απάντησε ο κ. Βγενόπουλος σε σχετική ερώτηση, χαρακτηρίζοντας τη σχετική φημολογία οργανωμένη.

«Επειδή δεν μπορεί να με αντιμετωπίσει κάποιος ή δεν θέλει να με αντιμετωπίσει κάποιος με επιχειρήματα στα επιχειρήματα και να αντιτάξει έναν λόγο απέναντι στο δικό μου τον λόγο, προσπαθεί να απομειώσει την αξία των επιχειρημάτων μου προσπαθώντας να βρει κίνητρα. Τα κίνητρα που μπορεί να βρει είναι "έλα τώρα τα λέει διότι θέλει να γίνει ο ίδιος πολιτικός"», κατέληξε ο κ. Βγενόπουλος.


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου