Η Βρετανία σχεδιάζει επιχειρήσεις στη Λιβύη

0

Category:Σε έκτακτη ενημέρωση του βρετανικού τηλεοπτικού δελτίου sky news, ομάδες των ειδικών δυνάμεων (SAS), βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, αναμένοντας τη διαταγή να διεισδύσουν βαθιά στο λιβυκό έδαφος σε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, βρετανών πολιτών.


Το δίκτυο sky news, επικαλείται πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων δυνάμεων και προσθέτει ότι αυτοί οι πολίτες( 170 άτομα), βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Λιβύης, σε εργοτάξια πετρελαίου.

Επισημαίνεται πως η πετρελαϊκή εταιρεία Βritish Petroleum,(ΒP), βρετανικών συμφερόντων, η οποία δραστηριοποιείται έντονα στη Λιβύη, διέταξε το προσωπικό της να εγκαταλείψει τη χώρα από τις πρώτες στιγμές της εξέγερσης.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε την Τρίτη πως μεγάλες μονάδες του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, διατάχθηκαν να πλεύσουν στον κόλπο της Σύρτης.


Και η Ιταλία σχεδιάζει στρατιωτικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Aλ Τζαζίρα, η Ιταλική κυβέρνηση, σκέφτεται το ενεδεχόμενο να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, προκειμένου να απεγκλωβίσει ιταλούς πολίτες που εργάζονται εκεί.

Παράλληλα, κρούει των κώδωνα του κινδύνου στην Ε.Ε για «κύμα» μετανάστευσης από τη γείτονα χώρα που αναμένεται να ξεπεράσει το 1.500.000.


(Zougla.gr)Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου