Σομαλοί πειρατές εκτέλεσαν Αμερικανούς ομήρους

0

Category:Σοκ σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας τεσσάρων αμερικανών πολιτων από Σομαλούς πειρατές, στον Ινδικό Ωκεανό.Το τραγικο περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή, όταν οι πειρατές, κατέλαβαν το 58 πόδων σκάφος με το όνομα Quest, με το οποίο η Jean με τον σύζυγό της Scott Adam και η Phyllis Macay με τον Bob Riggle από την Καλιφόρνια, συμμετείχαν στους αγώνες ιστιοπλοΐας, "Blue Water Rally".

Τα δύο ζευγάρια λάτρευαν τη θάλασσα και από τότε που συνταξιοδοτήθηκαν επιδόθηκαν με πάθος στο αγαπημένο τους σπορ.

Δυστυχώς το ταξίδι των ονείρων τους μετατράπηκε σε εφιάλτη και οι τέσσρεις αμερικανοί, κατέληξαν νεκροί μέσα στο σκάφος τους από πυρά Σομαλών πειρατών.

Τα δύο άτυχα ζευγάρια εντόπισαν οι Αμερικανικές δυνάμεις, ύστερα από ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις με τους πειρατές.

Το αμερικανικό πλοίο, που έσπευσε να βοηθήσει το γιοτ, δέχτηκε μια ρουκέτα από απόσταση 600 μέτρων και δεν κατάφερε να σώσει τα ζευγάρια.

Αμερικανός Αντιναύαρχος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το ναυτικό προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με τους πειρατές για την απελευθέρωση των ομήρων, όταν χωρίς προειδοποίηση οι πειρατές έριξαν ρουκέτα σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο. Η ρουκέτα αστόχησε, αλλά ακούστηκαν πυρά πάνω στο σκάφος με τους ομήρους.

Από την πλευρά τους οι Σομαλοί, ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν πρώτοι επίθεση από τα αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Το αμερικανικό ναυτικό προχώρησε στην συλλήψη 13 πειρατών, ενώ τα πτώματα άλλων δύο βρέθηκαν πάνω στο γιότ των Αμερικανών, χωρίς κανείς να γνωρίζει ακόμα το πως και το γιατί.
(Protothema.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου