Πλανητάριο: "Στα μονοπάτια των άστρων" με το τέλος του καλοκαιριού

0

Category:Με τη φετινή φθινοπωρινή ισημερία, που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη του φθινοπώρου, να βρίσκεται προ των πυλών, στις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/9), το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει μια μοναδική μουσική βραδιά με φόντο τον υποβλητικό θόλο του Πλανηταρίου.

Η συνθέτης και πιανίστα Αριάδνη Μακίννον-Άντριου και ο συνθέτης του Πλανηταρίου Τάσος Κατσάρης, με αφορμή την Ισημερία, πρόκειται να αυτοσχεδιάσουν στην εκδήλωση "Στα μονοπάτια των άστρων", ενώ στον θόλο του Πλανηταρίου θα προβάλλονται πρωτότυπες εικόνες από το Σύμπαν.
Οι προσομοιωτές τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας του Πλανηταρίου βασίζονται στο συνδυασμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ισχυρών προβολικών συστημάτων υψηλής ανάλυσης, με βοήθεια από τις εκτενέστατες τράπεζες πληροφοριών σε αστρονομικά θέματα και όχι μόνο.


Με τη βοήθεια 12 ειδικών βιντεοπροβολέων υψηλής ανάλυσης μπορεί να δημιουργηθεί ένα συναρπαστικό πολυθέαμα που καλύπτει το θόλο-οθόνη με άστρα και αστερισμούς, γαλαξίες, νεφελώματα και πλανήτες.

Η είσοδος στη μουσική εκδήλωση, που αρχίζει στις 20:00, είναι ελεύθερη και διαρκεί 40 λεπτά (όσο δηλαδή και μια πλανηταριακή παράσταση). Δελτία προτεραιότητας, που είναι απαραίτητα για την είσοδο, θα ξεκινήσουν να μοιράζονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
(cosmo.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου