Αρμενία: Εγκαινιάστηκε το μακρύτερο τελεφερίκ του κόσμου

0

Category:Ένα τελεφερίκ, αξίας 18 εκατ δολαρίων και μήκους 5,7 χιλιομέτρων, τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο 16/10, στην Αρμενία, ενώ προσφέρει πρόσβαση στο αρχαίο μοναστήρι του Τάτεβ.


Το τελεφερίκ εγκαινιάστηκε, παρουσία του Προέδρου, Serzh Sarkisian, και του ηγέτη της Αρμένικης Αποστολικής Εκκλησίας, Karekin II, οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη επίσημη ''βόλτα'' του, πάνω από τον ποταμό Gorge.

Το τελεφερίκ, βρίσκεται στις νότιες οροσειρές της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, ενώ η γραμμή θα επιτρέψει να έχουν πρόσβαση επισκέπτες, στο μοναστηριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η μονή, αποτελεί, ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά κέντρα της χώρας, καθώς και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία, το οποίο προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Ο Πρόεδρος Sarkisian, κατά την τελετή εγκαινίων, δήλωσε πως ''η γραμμή είναι εξαιρετικής σημασίας για το Τάτεβ, καθώς και για τη γύρω περιοχή'' και τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες κατά την κατασκευή του, το μεγαλόπνοο έργο, ήρθε εις πέρας.

''Αυτό το τελεφερίκ, αποδεικνύει ότι, ακόμα και όνειρα που έμοιαζαν άπιαστα, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, με πίστη και σκοπό'' πρόσθεσε.

Ο Karekin II, είπε ότι η κατασκεύη της γραμμής, είναι ένα σημαντικό βήμα, για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε ένα ''ιερό ναό, αιώνων, ο οποίος ήταν μέρος προσκυνήματος από τους αποστολικούς χρόνους".

Το τελεφερίκ, κόστισε 18 εκατ δολάρια, ενώ πολλά από αυτά τα κεφάλαια, προήλθαν από ιδιωτική χρηματοδότηση.

Ξεκινάει δε, από το χωριό Halidzor, κοντά στον αυτοκινητόδρομο, που ενώνει την αρμενική πρωτεύουσα με το χωριό Tatev.

Η ταχύτητά του, αγγίζει τα 37 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ χρειάζεται μόλις 11 λεπτά για να ολοκληρώσει μία διαδρομή.

Οι δύο καμπίνες του, μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 25 επιβάτες.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ελπίζουν ότι το τελεφερίκ, θα βοηθήσει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η οποία έχει πληχτεί ιδιαίτερα και οι νέοι αναγκάζονται να αναζητήσουν δουλειές αλλού.
(cosmo.gr)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου