Παντρεύουν βατράχους για να φέρουν βροχή

0

Category:Οι ινδιάνοι με το χορό της βροχής, οι Ινδοί με τις γυμνές θυγατέρες, όπως μπορεί ο καθένας να φέρει λίγη βροχή στην παρατεταμένη ξηρασία. Αυτή τη φορά, στο Μπαγκλαντές είπαν να πάρουν δραστικά μέτρα και να παντρέψουν βατράχια μπας και δουν δυο σταγόνες βροχής, για να σωθούν οι καλλιέργειες.
Πρόκειται για μια πανάρχαια τελετή που αναστήθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών και της απελπισίας των αγροτών που βλέπουν τις σοδειές τους να καταστρέφονται από την ξηρασία.

Κατά τη διάρκεια των τελετών στο χωριό Ραμχαντραπούρ οι 300 κάτοικοι φορούν τα καλύτερά τους ρούχα για να παραστούν στο "γάμο", δήλωσε ο Ταγιούλ Ισλάμ, ένας από τους συμμετέχοντες.

"Οι μελλόνυμφοι στολίζονται και μεταφέρονται με ένα ειδικό καλάθι πάνω σε ένα φύλλο μπανανιάς", πρόσθεσε. "Οι κάτοικοι του χωριού τραγουδούν, προσφέρουν ρύζι και βότανα, ενώ μετά την τελετή αφήνουν τους βατράχους ελεύθερους σε μια λίμνη κοντά στο χωριό", εξήγησε ο Ισλάμ.

Στην διάρκεια της εποχής των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, σημειώνεται στο Μπανγκλαντές το 75% των ετήσιων βροχοπτώσεων. Φέτος τον Ιούλιο, που είναι ο πιο υγρός μήνας, οι βροχοπτώσεις σημείωσαν μείωση κατά 36% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
(cosmo.gr)


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου